Nieuwe weiders vervolg

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Wie biedt de overstapservice Nieuwe Weiders aan?
De overstapservice Nieuwe Weiders is een initiatief van de Stichting Weidegang, gefinancierd door ZuivelNL.

Moet ik volledig weiden voor de Overstapservice?
De intentie moet zijn je melkkoeien te weiden. Maar misschien is wel verstandig om niet met al je koeien te beginnen. We rekenen je daar in ieder geval niet op af.

Ik melk met robots. Kan ik dan ook weiden?
Ja zeker. Weiden met een robot is zeker mogelijk. Ritme en regelmaat is daarbij extra belangrijk. Een WeideCoach kan je helpen om het goede systeem te kiezen en de voorbereidingen te treffen.

Hoeveel kost de overstapservice van Nieuwe Weiders?
De totale kosten van de overstapservice gedurende twee weideseizoenen liggen op ongeveer 1.500,00 euro. Daarvan betaal je als melkveehouder een deel, de bijdrage ligt op 375,00 euro.

Kan ik met weidegang de kringloopwijzer optimaal benutten?
Door een beweidingssysteem te kiezen dat bij jouw bedrijf past en dit goed in te vullen groeit je gras goed en benut je het ruwvoer optimaal. Dat levert een goed resultaat op in de kringloopwijzer.

Zit ik ergens aan vast?
Nee. Het intakegesprek is een vrijblijvend gesprek waarin een Weidecoach kijkt of weiden past bij jouw bedrijf en bij jou als melkveehouder. Indien dit het geval is, bepaal jij of je mee wilt doen.

Hoe lang duurt het traject?
Het traject heeft een looptijd van anderhalf jaar. Vooral in het eerste jaar begeleidt je weidecoach je intensief. De coach helpt bij een goede start en staat naast je als het even niet loopt. Daarnaast trek je samen op met 6 collega’s die ook starten met weiden. Samen train je de FarmWalk en je kijkt bij elkaar hoe het loopt.

MENU