Nieuwe weiders vervolg

5 stappen

In 5 stappen de wei in

Je overweegt om over te stappen van jaarrond opstallen naar weiden. Kies voor het 5-stappenplan van Nieuwe Weiders en krijg twee seizoenen lang begeleiding, tips en ondersteuning.

Stap 1

Oriëntatiegesprek (vrijblijvend)

In dit gesprek stellen we vast of je kunt en wilt overstappen. Als het antwoord ja is, maak je kennis met je persoonlijke weidecoach, die je deskundig gaat begeleiden.

naar stap 2

Stap 2

Plan van aanpak

Samen met je weidecoach kies je het juiste beweidingssysteem voor jouw bedrijf en maak je een beweidingsplan. Je loopt samen de checklist langs, zodat je goed voorbereid bent als de koeien weer naar buiten gaan.

naar stap 3

Stap 3

Adviseurs betrekken

Je belangrijkste adviseurs nodigen we uit om mee te denken over de beste aanpak voor jouw situatie. Bijvoorbeeld je voeradviseur en je dierenarts. Weiden zorgt immers voor een verandering in het rantsoen van je koeien. En het heeft invloed op je voederwinning.

naar stap 4

Stap 4

FarmWalk

Samen met collega melkveehouders die ook overstappen, train je het dagelijkse management van weiden. Je komt tot zeven keer bij elkaar op het bedrijf van een van de groepsleden, onder begeleiding van de weidecoach. Ervaringen uitwisselen en leren van elkaar.

naar stap 5

Stap 5

Individuele begeleiding

De WeideCoach van de overstapservice staat voor je klaar als je vragen hebt of ergens niet uit komt. Samen krijg je grip op het beweiden op jouw bedrijf.

naar stap 1
MENU